Smullen met Spijkerzwam

Deze week hebben tientallen inwoners van Polderdrift oesterzwammen op het menu staan. Het Arnhemse bedrijfje Spijkerzwam oogstte vandaag één van de voorlopig laatste ladingen. Wie wilde, kreeg ze vanmiddag vers thuis bezorgd door Ben Jeroense van Spijkerzwam. De webmaster bakte zijn portie direct in knoflookolie met peterselie, zie foto.

Er bleek zelfs zóveel vraag naar de oesterzwammen uit het Spijkerkwartier, dat enkele Polderdrifters de volgende oogst moeten afwachten. Maar niet voor lang, want eind deze week wordt wéér geoogst.

Zelf thuis kweken

Spijkerzwam teelt oesterzwammen op koffiedik, dat afkomstig is van Arnhemse horeca en kantoren, de grote koffiegebruikers dus. Maar nu deze gesloten zijn, is de aanvoer van koffiedik gestopt. Vandaar dat Spijkerzwam helaas, maar tijdelijk, moet stoppen met de productie.

Maar er is ook goed nieuws. Spijkerzwam komt binnenkort met een growkit. Een pakket om zelf je eigen oesterzwammen te kweken. Leuk als cadeau of om thuis uit te proberen. Je hebt geen groene vingers nodig, je hoeft alleen een beetje koffiedik toe te voegen. Heb je interesse? Laat het weten via de website van Mijn Spijkerkwartier.