Groen karakter

Als onderdeel van haar duurzame doelstelling, kiest Polderdrift voor een groen karakter van onze directe leefomgeving.

Het binnengebied, tussen de huizen, is ingericht in een stijl die aansluit op het polderlandschap. Zo is de centrale fietsenberging, welke bedekt is met een laag aarde (de Heuvelberging), beplant en onderhouden alsof het een stukje rivierdijk is.

Het rietzuiveringsveld is omgeven door een rand met veel inheemse planten, waaronder groot hoefblad. We hebben een kleine boomgaard met verschillende typen fruitbomen. Er is een vlindertuin en een stuk tuin met veel bloemen en planten, die van oudsher bij boerenhoeven groeien (stinzeplanten). Groot snoeiafval uit het binnengebied gaat op de takkenril, zodat allerlei kleine dieren zoals egels daar een schuilplaats vinden. Klein groenafval gaat op de composthopen.Egel in de handDaarnaast kiezen we voor openheid met veel open zichtlijnen. Om die reden hebben we afgesproken om de tuinen niet hoog te omheinen. Dit geeft behalve zichtlijnen ook een intensiever contact met elkaar, hoewel privacy vanzelfsprekend gerespecteerd wordt.

De ruimte tussen heuvelberging, Paviljoen en een aantal huizen is ingericht als een dorpsbrinkje. Hier komen we op mooie dagen graag buiten bij elkaar. Op koude of natte dagen is het Paviljoen een ontmoetingsplek.De Brink van PolderdriftMeerdere keren per jaar wordt er gezamenlijk gewerkt aan het onderhoud van ons mooie binnengebied. Dit zijn niet alleen hele effectieve, maar zeker ook hele gezellige dagen.